Roeifietservaringen

Roeifietservaringen

INFO

In deze blog beschrijf ik de ritten in het kort die ik zoal maak.
Vragen of reacties altijd welkom

BRM 400 km "Herentals-Alpen(D)-Herentals 12 mei 2012.

tochtenPosted by Bart Verhoeven Mon, May 14, 2012 21:35:54

Zaterdagmorgen om 2.00 uur loopt de wekker af ;-( Nu al opstaan om 400 km te gaan fietsen!!! Ik moet mij telkens afvragen waarom ik dit mezelf aandoe. De meeste randonneurs hebben vaak hetzelfde gevoel en toch zijn ze er elke keer weer bij :-)

400 km op één dag, deze BRM vind ik persoonlijk lastig. Maar we gaan niet flauw doen hé. Om 6.00 uur vertrekken we dus met een groep van 20 man. Weersvoorspellingen: droog, zonnig maar niet al te warm en een kleine kans op een regenbui, moet lukken.

Parcours: Herentals-'sHertogenbosch-Nijmegen-Alpen-Venlo-Weert-Herentals.

De groep blijft samen tot aan de eerste controle op 101 km bij 'sHertogenbosch. Het is 8.00 uur als we bij bakkerij "Bufkes" binnen vallen. Luc "De Vrijbuiter" is in ieder geval al in de goede stemming (foto)

Na de controle krijgen we één regenbui van 15', gelukkig blijft het daar bij ;-) Voor de rest van de dag toch overwegend zonnig, maar warm wordt het niet. Tweede controle: Nijmegen op 172 km, het is 10.55 uur en de groep is nog zo goed als samen. Een terrasje in de volle zon (foto). Tot nu toe weinig problemen, en de rit verloopt vlot.

OP 220 km valpartij: Johan gaat onderuit, Eddy en een Nederlander gaan erover heen. Alles op een hoopje ;-( Gelukkig geen gekwetsten, enkel materiële schade. De fiets van Eddy kan wel niet meer verder met 2 kapotte wielen. We bellen organisator Jan, en die laat Eddy ophalen.

Controle 3: Alpen ( jumelagegemeente van Herentals ) op 243 km, het is 14.40 uur. We worden goed ontvangen in het "Rathaus" van Alpen. Frisdrank, gebak en een toespraak over wat Alpen allemaal te bieden heeft. Eddy is daar ondertussen ook al aangekomen met een lift van een plaatselijke dokter.

Vanaf Venlo geeft Mick er een lap op, we zijn met 8 man weg. Mic, Luc, Peter, Gilbert, Gino, 2 Nederlanders en ikzelf. We blijven samen tot aan de controle in Weert op 332 km, het is dan 18.40 uur. ( foto: ikke bij de controle in Weert)

Rond 19.00 uur vertrekken we voor de laatste 70 km. Ettiene komt nog bij ons groepje. Met een beetje geluk zijn we nog voor 22.00 uur binnen. Merkwaardig detail van de dag: geen enkele lekke band vandaag smiley

De laatste 20 km gaan iets minder vlot, "het vet is van de soep" zeggen sommige. 21.50 uur: Aankomst bij "De snelle duif", mijn teller staat op 407 km. Moe maar voldaan smiley

Volgende afspraak: BRM 300 km " Toertje West Vlaanderen" op 26 mei"

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.