Roeifietservaringen

Roeifietservaringen

INFO

In deze blog beschrijf ik de ritten in het kort die ik zoal maak.
Vragen of reacties altijd welkom

BRM 300 km Lier 5 mei 2012.

tochtenPosted by Bart Verhoeven Mon, May 07, 2012 20:46:50

Zaterdagmorgen 6.00 uur, mijn tweede BRM van 300 km. Weinig inschrijvingen, maar 7 randonneurs aanwezig. En weeral wordt er regen voorspeld, waar blijft die lente !!! We vertrekken in groep (als we hier nog van een groep kunnen spreken) Aanwezig zijn:Mic, Gilbert, Luc, Patrick, Marcel, Jos en ikzelf.

Parcours: Lier-Herenthout-Tongerlo-Oostham-Beverlo-Heusden Zolder-Houthalen-Zwartberg-Domein Hoge Kempen-Opitter-Gruitrode-Hechtel-Eksel-Lommel-Mol-Herentals-Lier (de route loopt voornamelijk via knooppunten)

Het regent licht als we in Lier vertrekken, we rijden vaak over onverharde fietspaden ;-( en daar is niemand echt blij mee. Vlak voor de controle bij Koersel-Beringen op 89 km komen we Jan en Eddy nog tegen. Ik merk dat er verschillende randonneurs toch niet zo blij zijn met de route en het slechte weer, maar we gaan niet zagen hé ;-/ Bij de controle toch vooral lachende gezichten.

Maar, de fun is er snel af als het ECHT begint te regenen. Van 10.30 tot 12.40 uur en dat is tot aan de tweede controle bij Bree-Opitter op 146 km krijgen we de volle laag. De vriendelijke café-uitbaatster vraagt ons om maar enkele tafels te gebruiken, anders moet ze de hele zaak dweilen door onze druipende kledij. Soep en pannenkoeken, om toch maar een beetje te bekomen. We zijn nog niet halfweg, dit is niet plezant smiley

Wat is het minst plezante na een controle als je doornat bent :-( vertrekken met natte kledij (de meeste randonneurs kennen dit gevoel) en hopen dat het stopt met regenen!!

foto bij controle 3 Houthalen "café Vinni's op 210 km.

Vanaf 13.30 uur wordt het toch zo goed als droog. Net als vorig jaar bij deze rit, weeral hetzelfde probleem "PLATTE BANDEN" smiley" De Parel der Kempen" wordt de rit van de "platte tubes". Ongeveer 25 km voor het einde stoppen we voor de laatste bandenwissel. Patrick rijdt voor de 4de maal plat, dat was de 10de vandaag, of meer?

Omdat we veel tijd verloren hebben vandaag komen we pas om 21.00 uur in Lier aan. Niet echt een vlotte rit, wel een beetje karakter gekweekt vandaag. Nog snel een pint en naar huis voor een warme douche smiley

Volgende afspraak: 12 mei BRM 400 km "Herentals-Alpen(D)-Herentals.

Groetjes,

Rowingbike-bart

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by patrick Mon, May 21, 2012 22:04:30

Het zat ons echt niet mee op deze BRM,he!

Al goed dat we als ware randonneurs er het beste hebben van trachten te maken.