Roeifietservaringen

Roeifietservaringen

INFO

In deze blog beschrijf ik de ritten in het kort die ik zoal maak.
Vragen of reacties altijd welkom

BRM 200 km Lier 6 april 2013.

tochtenPosted by Bart Verhoeven Fri, April 12, 2013 21:37:27

Zaterdagmorgen 8.00 uur. Iedereen maakt zich klaar voor de rit "Parel der Kempen". De lente begint morgen volgens de weerman. Bewolkt en droog, en net geen 10 graden. Wij zijn er klaar voor :)

Parcours: Lier-Vorselaar-Tielen-Turnhout-Baarle Hertog-Alphen-Poppel-Lage Mierde-Reusel-Postel-Retie-Herentals-Lier

Controle1: Alphen op 58 km, de groep is nog samen. Een vlotte rit, tot nu toe...

Controle2: Bergeijk op 109 km. Ik kom met de eerste groep aan, de volgende groep is iets later. Alles loopt probleemloos, tot nu toe...

Controle3: Geel op 153 km. Café De Welkom, is een druk fietscafé. Nog een dikke 40 km te gaan. Als alles zo vlot blijft lopen, zullen we vroeg binnen zijn...

In Herenthout komt een tractor ons tegemoet. Het was de ploeg die alle kanten opsloeg toen de tractor door de putten aan de zijkant van de weg reed. De ploeg raakte mijn linkerschouder en ik smakte tegen de grond en Patrick en Rohnny over mij.

De man van de tractor had niet eens gemerkt dat hij fietsers had aangereden!!! Een paar renners gaan er achteraan. Er worden foto's gemaakt en gegevens uitgewisseld.

Ondanks de pijn in mijn linkerschouder, onderarm en pols, ga ik toch verder rijden. We komen rond 16.45 uur in Lier aan. Achteraf gezien was het toch beter geweest dat we een pv door de politie hadden laten opmaken.

Ik had enkel het adres en telefoonr van de man. Gelukkig waren er genoeg getuigen en de foto's natuurlijk. Ik heb me wel voorgenomen dat ik vanaf nu altijd een "Europees aanrijding-formulier mee ga nemen in mijn fietstas.

Mijn verzekeringsmakelaar is ondertussen met de zaak bezig. Ik ben ook langs de dokter geweest voor een medisch getuigschrift, op aanraden van mijn makelaar. Rohnny had ook schade aan zijn fiets, en zal ook wel contact opnemen met de man van de tractor.

Al bij al is het allemaal nog vrij goed afgelopen.

Volgende afspraak: De Boomgaardenroute Sint-Truiden??

  • Comments(0)//blog.rowingbike.info/#post76