Roeifietservaringen

Roeifietservaringen

INFO

In deze blog beschrijf ik de ritten in het kort die ik zoal maak.
Vragen of reacties altijd welkom

Randonneur in de kijker ;-) Parijs-Brest-Parijs 2011.

tochtenPosted by Bart Verhoeven Wed, October 19, 2011 17:31:37

Wat is een Randonneur? Ondanks dat er in Belgie heel wat afgefietst wordt, kunnen de meeste mensen niet begrijpen wat een Randonneur bezield om zoveel kilometers op één dag af te leggen. Parijs-Brest-Parijs, 1230 km binnen de 90 uur of minder deze afstand fietsen, moeilijk te vatten. Ik ben zeker niet de enige Belg die zich aan zulke tochten waagt, maar wel de enige die het met een roeifiets doet.

Dit is misschien wel iets voor in de krant ;-) Ik deed de test, maar zoveel reactie had ik niet verwacht....

OP 13 mei 2011 verscheen ik voor de eerste maal in de krant. "Het Belang Van Limburg" was op zoek naar de origineelste fietser van Limburg. Ik stuurde een mailtje ;-) Na een telefonisch intervieuw kwam er een fotograaf langs. Een week later verscheen ik samen met 8 andere speciale fietsers in de krant. één minpuntje in de reportage was wel de snelheid van mijn roeifiets, want 15 km/u had eigenlijk 35 km/u moeten zijn ;-o

Klik op "PDF" om het krantenartikel te lezen.


De journaliste vroeg per mail wat ik vond van de reportage, en bood haar exuses aan voor de verkeerde informatie over de snelheid van mijn roeifiets. Ik vroeg haar of "Het Belang Van Limburg" aandacht aan Parijs-Brest-Parijs zou besteden? Marij vroeg mij om half augustus een mail te sturen, en zou het dan met de redactie overleggen. Om Marij een idee te geven wat PBP inhield, stuurde ik haar op 15 augustus 2011 deze zelfgemaakte reportage.

Klik op de affiche "2011 PBP" om de reportage te lezen.

Marij overlegde met de redactie van haar krant, en die zagen de reportage wel zitten ;-) Op woensdag 17 augustus kwam Marij langs voor een intervieuw samen met een fotograaf. Marij had de avond vooraf gegoogled naar PBP samen met haar man, 1230 km fietsen in minder dan 90 uren !!! Met de roeifiets meer dan 600 km in één keer rijden, moeilijk te vatten. Het artikel zou vrijdag 19 augustus in de krant komen, als er niet teveel ander nieuws was tenminste. De storm op het Pukkelpop festival overspoelde de kranten, maar mijn artikel overleefde de storm. Ik kwam toch in de krant, en hoe!!!

Klik op "PDF" om het krantenartikel te lezen.

Diezelfde ochtend krijg ik telefoon van "Het Nieuwsblad". Ze hebben mijn reportage in "Het Belang Van Limburg" gelezen en hadden ook graag langs gekomen voor een intervieuw. Parijs-Brest-Parijs wordt omschreven als de dodentocht voor de wielertoerist, dit is dan ook de kop van dit artikel. De reportage zou maandag pas in de krant verschijnen, op voorwaarde dat ik de rit echt ga rijden. Natuurlijk wel !!!

Klik op "PDF" om het krantenartikel te lezen.

De "internetgazet Lommel" besteed diezelfde dag ook aandacht aan mijn deelname aan Parijs-Brest-Parijs.

Klik op "Internetgazet Lommel" voor de reportage te lezen.

Tijdens mijn rit neemt"Het belang Van Lommel" contact op met mijn vrouw Rosita. Wanneer kom ik aan, en wanneer ben ik terug thuis voor een interview? Familie en vrienden volgen mij via de website van Parijs-Brest-Parijs, ik sta dus volop in de belangsrelling ;-) Op maandag 29 augustus laat "De internetgazet Lommel" een bericht dat ik het gehaald heb.

Klik op "Internetgazet Lommel" om de reportage te lezen.

Op 3 september een reportage in "Het Belang Van Lommel". Lommelaar roeifietst van Parijs naar Brest en terug. Mijn vrouw + mascotte worden ook even in de kijker gezet ;-)

Klik op "PDF" om het krantenartikel te lezen.

Woensdag 31 augustus: "Het Laatste Nieuws" heeft mijn blog van de rit PBP gelezen. Na een telefonisch interview komen er de volgende dag 2 fotografen langs. Het enige wat deze krant interesseert is dat ik een paar hamburgers tijdens mijn rit gegeten heb. De kop van het artikel geeft zeker een verkeerd beeld van mijn eetgewoonten. Op vrijdag stijgt de omzet van de "Big Mac" bij Mcdonalds dankzij Rowingbike-Bart smiley

Klik op "PDF" om het krantenartikel te lezen.

Ik krijg de opmerking van vrienden en kennissen dat ik alweer in de krant sta! Met een artikel in de "Passe-Partout" op 7 september. Ditmaal in de rubriek "bezige bijen brengen leven in de regio"

Parijs-Brest-Parijs was een bijzondere ervaring, en alle aandacht die ik plots kreeg was ook heel plezant;-)

Ik had nooit gedacht dat een krantenartikel (of meerdere ;-) zoveel impact kon hebben. Ik krijg lang na PBP nog steeds opmerking dat mijn prestatie wel bijzonder was. Maar dat geldt natuurlijk voor alle Randonneurs die PBP gereden hebben :)

Dit verslag lijkt mij wel een mooie afsluiting voor een geslaagd fietsseizoen.

"life is a sport"

Rowingbike-Bart smiley

  • Comments(1)//blog.rowingbike.info/#post65