Roeifietservaringen

Roeifietservaringen

INFO

In deze blog beschrijf ik de ritten in het kort die ik zoal maak.
Vragen of reacties altijd welkom

BRM 300 km Lier 'Parel der Kempen' 6 augustus 2011.

tochtenPosted by Bart Verhoeven Tue, August 09, 2011 19:19:52

Dit is mijn laatste BRM als voorbereiding voor Parijs-Brest. Ik denk dat dit ook geldt voor de meeste randonneurs.

Om 6.00 h vertrekken we in één groep, volgens de weerman krijgen we veel regen vandaag :-(

Parcours: Lier-Herenthout-Tongerlo-Averbode-Tessenderlo-Oostham-Beverlo-Heusden Zolder-Houthalen-Zwartberg-Domein Hoge Kempen-Opitter-Gruitrode-Hechtel-Eksel-Lommel-Mol-Herentals-Lier.

Na enkele kilometers rij ik samen met een groepje van 7 weg van de grote groep. 3 lekke banden verder rijdt iedereen ons weeral voorbij ;-)

Eerste controle: Koersel-Beringen op 89km om 9.30h, de groep is weer samen. Ik vertrek terug samen met ons groepje. De rit van vandaag gaat over fietspaden en bochtige wegen, veel afremmen en optrekken dus. Met een racefiets gaat dit vlotter dan met een roeifiets, ik rij dus bijna altijd achterop smiley

De regen blijft uit, maar het is wel drukkend warm smiley

Tweede controle: Opitter-Bree bij de 'Pollismolen' na 146 km om 11.45h. hier hebben ze lekkere soep. ik ben nog steeds bij ons groepje, ondanks dat ik nog steeds achterop rij :-(

Na een tijdje ga ik gewoon mijn eigen tempo rijden, en ik haal het groepje weeral in omdat Guy nu weer lek reedt. Dit is eigenlijk het verhaal van de dag want om de zoveel km rijdt er wel iemand lek. 'Parel der Kempen' wordt 'dag van den platte tube'!!!

Na de derde controle bij Houthalen op 210 km rij ik met Guy, Robert, Patrick, Ronny, Etienne, Luc mee in een matig tempo. Maar één ding blijft hetzelfde PLATTE BANDEN !!!

We stoppen bij 'Sas 7' in Dessel (foto) om nog iets te drinken en daarna, JUIST 'nog meer platte banden'smiley

Normaal was oze aankomst rond 18.30h volgens onze planning, maar het is al 20.00h als we terug in Lier aankomen.Ondertussen wel gietende regen :-(

We spoelen de ellende van de dag door met een biertje, en kijken al vol afwachting uit naar Parijs-Brest. We gaan ervoor!!! smiley

zondagavond 21 augustus om 17.30 h vertrek ik samen met de 'Special bikes'. Ik heb 90 uren de tijd om deze rit te rijden (donderdag 11.30 h)

Je kan mij volgen door mijn frame nr. 6499 in te geven op de site van Paris-Brest-Paris (link op de afbeelding hier boven)

  • Comments(0)//blog.rowingbike.info/#post63