Roeifietservaringen

Roeifietservaringen

INFO

In deze blog beschrijf ik de ritten in het kort die ik zoal maak.
Vragen of reacties altijd welkom

BRM 1200 km HERENTALS-COSNE s/LOIRE-HERENTALS 6 juli 2011

tochtenPosted by Bart Verhoeven Mon, July 11, 2011 11:17:18

Het is bijna zover, Parijs-Brest-Parijs 2011. Met een groep van 23 randonneurs willen we toch wel even testen of we wel klaar zijn voor zo'n lange rit ;-)

Deze BRM is de ideale training voor de 1200 km, zeker omdat er wel wat hoogtemeters inzittensmiley

Parcours: dag1 = 365km, dag2 = 285km, dag3 = 275km, dag4 = 275 km Herentals-Brussel-Bavay-Choisy au Bac-Villeparisis--La Ferté Alais-Orleons-Cosne s/Loire-Joigny-Romilly s/Seine-Vertus-Epernay-Reims-Brunehamel-Cerfontaine-Namur-Hoegaarden-Herentals.

dag1: We vertrekken om 5.00h in één groep. We rijden vandaag 365 km en omdat we de hele dag de wind tegen hebben proberen we toch zoveel mogelijk met de groep samen te blijven.

Tot aan de eerste controle bij Naast op 100km lukt dit, maar vanaf dan is het weer ieder zijn tempo. foto Atomium Brussel.

Ik probeer een snelle groep te volgen maar val telkens weer terug (aan de rekker hangen noemen ze dit bij de randonneurs:). Daniel krijgt een lekke band en voor de rest van de dag rijden we samen. Aankomst Villeparisis om 22.05h.

Dag2: Vertrek 5.00h om samen met de groep om dwars door Parijs te rijden.smiley

Gisteren 365km wind tegen, vandaag 285km wind tegen. MAAR de wind is nu veel sterker en natuurlijk zijn we blij, we zijn toch hier voor te trainen (daar wordt je hard van ;-) foto Parijs Eiffeltoren.

Vooral het stuk voor Orleons, open velden en gruwelijk veel wind was zwaar.Op dit moment kom ik samen met Mic,Guy,Dirk,Patrick en Daniel. Het klikt wel tussen ons. We rijden samen naar COSNE-sur-LOIRE, aankomst 20.45h.

Dag3: Vertrek 5.00h, en vandaag is de wind niet gedraaid maar wij wel. Omdat we het keerpunt bereikt hebben is het vanaf nu dus wind in de rugsmiley

Dit is eigenlijk de mooiste dag, vooral het landschap is zeer de moeite. Velden vol zonnebloemen en volop zon, en straks nog even door de Champagne streek ;-)

Ons groepje van gisteren is weer samen, er wordt veel gelachen en foto's gemaakt. iedereen van ons is het er over eens, dit is een mooi groepje. Ik ben niet de enige ligger, Tim Edwards van Schotland met zijn Bachetta is er ook bij. We komen hem telkens tegen en dan is het weer de strijd tussen de rowingbiker en de 'Mac Scot" zoals we hem ondertussen noemen. Bij het klimmen ben ik sneller, maar bergaf is Tim niet bij te houden.

Aankomst Reims op 925km om 18.00h. We hebben deze avond dus tijd om rustig te eten en nog enkele pinten te drinken smiley

Dag4: Dit wordt nog een zware dag met veel hoogtemeters. Gisteren volop zon en warm, vandaag staan er om 5.00h al dreigende wolken. De groep blijft samen tot bij Brunehamel en tot nu toe geen regen. OEPS te snel geroepen, vanaf nu krijgen we regen en ja hoor dit is Belgie!

We naderen het einde van de 1200 km, en eigenlijk zijn we nog redelijk fit ;-)

Aankomst Morkhoven om 18.30h, samen met ons groepje op de foto.

Als afsluiting is er dan nog de barbeque. Dankzij organisator Jan en Gilbert was dit weer een onvergetelijke 1200km smiley

  • Comments(0)//blog.rowingbike.info/#post61