Roeifietservaringen

Roeifietservaringen

INFO

In deze blog beschrijf ik de ritten in het kort die ik zoal maak.
Vragen of reacties altijd welkom

Lommel-Oostende-Lommel 600 km 11 juni 2011.

tochtenPosted by Bart Verhoeven Tue, June 14, 2011 19:24:47

600 km fietsen zonder overnachting dat is het doel van deze rit die ik zelf uitstippelde.

Mijn planning was dit al te doen op de BRM 600 van Raversijde op 2 juni, maar wegens ziekte kon dit niet doorgaan :-(. Het traject Lommel-Oostende reed ik vroeger wel vaker en daarom wou ik eens de 600 km rijden op mijn favoriete route in mijn eentje.

Dit is geen BRM, maar het had er wel een kunnen zijn. De hele route is enkel door fietsknooppunten samengesteld ( alleen de nummertjes volgen dus) die ik in een track omgezet had.

Parcours: Lommel-Dessel-Retie-Turnhout-Baarle Hertog-Merksplas-Beerse-Lille-Herentals-Lier-Duffel-Rumst-Boom-Niel (fietsveer)-Temse-Weert(B) (fietsveer)-Waasmunster-Lokeren-Laarne-Melle-Gent-Vinderhoute-Sint Joris-Beernem-Steen Brugge-Brugge-via Kanaal van Oostende-Oostende-terugweg tot Gent idem-Melle-Wetteren-Schellebelle-Wichelen-Mespelare-Dendermonde-Baasrode-Sint Amands-Puurs-Willebroek-Walem-dan via De nete tot Herentals-Geel-Dessel-Lommel.

Vertrek: 5.30 h, na de regenbuien van vannacht is het gelukkig toch droog. Vanaf 8.00 h toch weer regen, maar toch ook droge periodes.

Ik ben om 12.00 h bij Niel waar het fietsveer net zijn middagpauze heeft, ik rij verder richting Schelle maar moet ook bij dit veer 30' wachten.

Weinig fietsers op deze veerboot, er komt een man vragen waar ik naartoe ga met die toch wel speciale fiets. Oostende en terug, 600 km zonder overnachting is mijn doel vertel ik hem. Ik probeer de man nog uit te leggen wat een randonneur is, maar er komt geen zinnig woord meer uit deze kerelsmileyDe volgende keer dat iemand mij nog eens iets vraagt, minder informatie geven, zeker weten!!!

Bij het fietsveer "De driegoten" bij Weert(B) ben ik net 1' te laat, weer een half uur aan mijn broek en dat begint me toch wel stilaan de keel uit te hangen :-(

De laatste 100 km naar Oostende heb ik redelijk wat tegenwind. Rond 20.40 h ben ik eindelijk in Oostende na 320 km. Een vriendelijk koppel maakt enkele foto's. MEER FOTO'S

Ik neem rustig de tijd om te eten en maak mij klaar voor de nachtrit. Oostende 21.30 h: Ik rij terug richting Lommel, met de wind in de rug smiley

Tussen Brugge en Gent rond 24.00 h kapotte band EN ik heb geluk want het is mijn achterste band en mag ik mijn aandrijfkabels ook nog eens helemaal los halen! Op deze momenten besef je pas hoe belangrijk een extra lamp op je helm kan zijn ;-)

Dendermonde: 3.30 h, een brandweerwagen verspert het fietspad langs" De Schelde". Ik denk natuurlijk eerst, die hebben een lijk gevonden!! Maar het probleem was een omgewaaide boom die op het fietspad was gevallen; Ik wil nog vragen, zoiets doe je toch niet in het midden van de nacht, maar voor ik mijn mond kan open doen roept een van die mannen:" Kijk daar een ligfietser"!!! 2 mannen komen een praatje maken en, hé ze vinden het wel tof wat ik doe. Uit het juiste hout gesneden die gasten. maar toch weer 20' verloren.

Open hemel en koud, maar schrik heb ik niet hoor. Ineens staat er een man voor mij met een groot mes!! Nee hoor grapje, ik was er even niet bijsmiley

De laatste 100 km zijn toch de zwaarste. Rond 10.45 h ben ik terug thuis, na 605 km. Om eerlijk te zijn heb ik geen euforisch gevoel, maar ben ik doodop. 600 km alleen rijden is zwaar, maar ik heb het gehaald.smiley

Nog een beetje extra training voor Parijs-Brest kan dus geen kwaad!

Volgende afspraak: BRM 600 km Brussel-Parijs-Brussel op 25 Juni.

  • Comments(1)//blog.rowingbike.info/#post59