Roeifietservaringen

Roeifietservaringen

INFO

In deze blog beschrijf ik de ritten in het kort die ik zoal maak.
Vragen of reacties altijd welkom

BRM 600 km Herentals-Bitburg-Herentals 14 mei 2011.

tochtenPosted by Bart Verhoeven Tue, May 17, 2011 20:12:44

Zaterdagmorgen 6.00 h, 35 randonneurs aan de start om even naar Bitburg en terug te fietsen. 200-300-400 en 600 km rijden betekent " Super Randonneur" maar voor de meeste is deze rit belangrijk om definitief in te kunnen schrijven voor Parijs-Brest-Parijs ;-)

Parcours: Herentals-Albertkanaal-Hasselt-Gellik (contr.)-Maastricht-Maas-Liége-L'Ourthe-Aywaille-Remouchamps (contr.)-Ambléve-Lienne-Schmett (contr.)-Burg Reuland-Dasburg-Our-Vianden-Sure/Sauer-Bollendorf (contr.)-Prum-Wissmanndorf (overnachting)-Bitburg-Kyllburg-Kyll-Gerolstein-Stadkyll (contr.)-Kronenburg-Butgenbach-Monschau-Roetgen (contr.)-Voerstreek-Albertkanaal-Maastricht-Gellik (contr.)-Hasselt-Herentals OEF!!

Controle 1: Gellik op 75 km, de groep is nog samen. Het is droog ondanks de slechte weersvoorspellingen.

Toon, die maar een korte pauze genomen heeft en voor de groep vertrokken is, komt ten val, een paaltje dat hij niet gezien had was de oorzaak. We halen hem in en bellen een ambulance. Toon heeft vooral veel schaafwonden maar wordt toch meegenomen naar het ziekenhuis voor controle. Voor zijn stalen ros kwam echter alle hulp te laat, het was zijn laatste BRMsmiley

We rijden vanaf nu in kleinere groepjes verder. Ik rij samen met een groepje van 10 man naar controle 2 en controle 3 bij Schmett (Luxemburg). Volop zon en hoogtemeters!!! "waar is da feestje, hier is da feestje" zingen we smiley

Controle 4: Bollendorf op 295 km, enkele mannen stoppen om te eten. Ik rij verder met Mic, Dirk, Guy, Gilbert en Luc naar Wibmannsdorf waar we overnachten bij het "Nengsthof" bij de familie Lenz.

Deze locatie is zeer geschikt om een groep randonneurs te herbergen. Na aankomst om 20.30 h douchen en eten we nog iets. We drinken nog een pint en rond 22.30 h ga ik maffen. Rond 4.00 h uur zijn de meeste al wakker en als er al bomen stonden in de buurt van deze herberg zijn deze vannacht volgens mij allemaal verzaagd. Zo klonk het toch tenminste !! ;-(

Om 6.00 h vertrek ik samen met Dirk en Gilbert, een Duitser pikt nog aan. We komen met ons vieren bij contole 5 in Stadtkyll op 392 km aan. foto MEER FOTO'S

Vandaag is het veel kouder dan gisteren. De Duitser is alweer vertrokken en Mic, Luc en enkele anderen komen bij ons groepje. We blijven voor de rest van de dag met ons 7 samen. Vanaf 10.15 h krijgen we ook nog regen en lastige hoogtemeters !

Controle 6: Roetgen op 457 km, Gilbert staat ons op te wachten vlakbij het tankstation waar we moeten stempelen. Iedereen is het er over eens, dag 2 is lastiger dan dag 1, vooral door het slechte weer.

Controle7: Gellik op 523 km , Jan heeft voor iedereen taart voorzien en dat smaaktsmiley

Geen hoogtemeters meer, maar voor de laatste 75 km krijgen we een strakke tegenwind. Dag 2 blijft lastig tot op de laatste kilometers.

Morkhoven: 19.10 h, de BRM van 600 km is binnen en het was meteen een goede training voor Parijs-Brest.

Volgende afspraak: 21 mei Holsbeek-Bouillon-Holsbeek 400 km.

  • Comments(1)//blog.rowingbike.info/#post57