Roeifietservaringen

Roeifietservaringen

INFO

In deze blog beschrijf ik de ritten in het kort die ik zoal maak.
Vragen of reacties altijd welkom

BRM 400 km Herentals-Alpen(D)-Herentals 30 april 2011.

tochtenPosted by Bart Verhoeven Mon, May 02, 2011 19:57:31

Voor de eerste keer dit seizoen 400 km en voor de eerste keer een nachtrit. Dubbel fun natuurlijk en zo dachten de 35 andere randonneurs er ook over ;-)

Parcours: Herentals-Eindhoven-Nijmegen-Wesel-Alpen-Venlo-Herentals.

Het is nog redelijk warm als we om 20.00h van start gaan. Fluovestjes en extra verlichting paraat en wij ook. We gaan allemaal gelijk van start en stoppen nog even in het centrum van Herentals voor een groepsfoto. MEER FOTO'S

De weersvoorspellingen zijn gunstig. Het enige waar we last van zouden kunnen hebben zijn Nederlanders die hun Koninginnedag nog aan het vieren zijnsmiley

Controle 1: St. Hertogenbosch op 101 km 23.45h , snelle controle en ja hoor ze worden al een beetje zat die Nederlanders. Niet te veel tijd verspillen, wegwezen hier ;-)

Alhoewel het nacht is zit de snelheid er al behoorlijk in. We vliegen door de nacht op weg naar Controle 2: Nijmegen op 172 km 2.45h, een dolenthousiaste caféuitbaatster verwelkomt ons. Nog meer Nederlanders die hun Koninginnedag zo lang mogelijk willen rekken drinken een biertje.

Terwijl ik mijn kaart laat stempelen, vraagt een gast die aan de toog zit wat ons doel is. Ik vertel hem dat we een rit van 400 km aan het maken zijn en dat we deze ritten rijden om ons te kwalificeren voor PBP. En wanneer zijn jullie vertrokken, gisterenmorgen? Euh nee gisterenavond rond 20.00h en we zijn bijna halweg zeg ik. Hij wist niet meer wat te zeggen, hij keek nog eens diep in zijn glas, nou moe!!

In een rotvaart naar controle 3: Alpen op 242 km 5.45h. Gilbert en de plaatselijke brandweer ontvangen ons zeer goed. Ik ben blij nog eens even pauze te nemen. Het tempo van de randonneurs ligt duidelijk een stuk hoger dan vorig jaar.

Iedereen zoekt een groepje om zijn eigen tempo te rijden. Ik zit samen met Mic in een groepje van 8 man.

Controle 4: Weert op 332 km 9.30h. In het centrum zijn ze nog volop aan het poetsen want de Koningin was gisteren hier. De cafés zijn nog dicht omdat we iets te vroeg zijn. Dan maar picknicken naast het kanaal ;-)

Van Weert tot Herentals rijden we op het jaagpad en komen langs mijn thuishaven Lommel. De sfeer zit er goed in en we genieten nog van de laatse kilometers.

Om 12.45h komen we in Morhoven terug aan, mijn teller staat op 410 km.

We drinken nog iets samen met organisator Jan, zoals gewoonlijk bij zijn BRM's was alles weer dik in orde;-)

Volgende afspraak: BRM 600 km Herentals-Bitburg-Herentals op 14 mei smiley

  • Comments(0)//blog.rowingbike.info/#post56